Young car mechanic 2021

Young car mechanic 2021

Престижното международно състезание за млади автомеханици "Young car mechanic" се завръща с ново издание през 2021 година!

Международното състезание "Young car mechanic" е насочено към ученици от всички професионални технически гимназии в страната. Основната му цел е да популяризира професията на автомобилния механик сред младите хора, да спомогне за обмяната на опит и преподавателски практики, да открие млади таланти сред механиците на превозни средства. 

През 2018 година националното състезание " Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС", което се провежда в БЪлгария от 2009 г. като част от състезанията по професии организирани от МОН, става част от международното Young car mechanic. В състезанието участват ученици от 8 държави в Централна и Източна Европа.

През 2021 година отново се планира отганизирането и провеждането на трите етапа от националното състезание - училищен, регионален и национален.

Домакин на националния финал тази година ще е Професионалната гимназия по механотехника "Владимир Комаров", гр. Силистра през април. Гимназията е училището на победителя в " Young car mechanic 2019" Ерен Осман.

Международния финал ще се проведе в Полша през юни.

Пожелаваме успех на всички участници!